Balance
 

Mijn verhaal

Jarenlang schommelde ik met mijn gezondheid en gewicht, ik had geen grip op mijn lijf. In ons gezin met autisme en hoog gevoeligheid was communiceren nog eens extra moeilijk. De zorg voor ons gezin en anderen kwamen eerst en dan pas ikzelf. De balans tussen draagkracht en draaglast was ver te zoeken. Ik deed erg mijn best om goed voor mijn lichaam te zorgen: ontspannen en heb elk dieet wel gevolgd. Mijn kennis en opleiding in voeding, beweging en communicatie kwamen hierbij goed van pas. Maar de signalen die mijn lichaam me gaf, dat het genoeg was, zag of erkende ik niet. Tot ik op een ochtend wakker werd, overprikkeld, met hartkloppingen, ik woog inmiddels 120 kg en als klap op de vuurpijl: ik kon (tijdelijk) niets zien. Mijn lichaam vertelde dat ik NU echt op een andere manier moest gaan kijken..

 

Ik ben Mariska Korte, getrouwd met Gerard en als moeder van Yoeri en Jasmijn, de kern van ons warme gezin.

“Ik geef anderen graag inzichten in gedrag om hun eigenwaarde te vergroten en help graag met mijn positieve kijk en oplossing gerichtheid. Ik ben dynamisch en gemakkelijk benaderbaar, waardoor ik snel als vertrouwenspersoon wordt beschouwd. Door mijn betrokkenheid en actief te luisteren kom ik gemakkelijk tot verbinding. Het gevoel dat ik anderen kan helpen motiveert mij. Deze kwaliteiten maken dat ik balans kan creëren.”

 

Mijn bewustwording

Tijdens mijn eerste ervaring met energetisch behandelingen vielen er puzzelstukjes op zijn plek. Ik was alleen maar bezig met mijn fysieke lichaam. Ik begon te beseffen dat het uit meerdere lagen bestond en het voor mij niet werkte om alleen de laag van het fysieke lichaam te voeden, daar raakte ik alleen maar verder van uit balans.

Ik werd geholpen met het opheffen van blokkades in mijn energielichaam en de energie kon weer gaan stromen. Ik leerde op een andere manier communiceren binnen mijn gezin waardoor we elkaar beter konden begrijpen en er minder frustraties waren. Mijn klachten, onbalans en ook de kilo’s verdwenen. Ik viel door het in balans brengen van mijn gehele lichaam (en uiteraard gezond eten en bewegen) nu wel af, ruim 50 kg zelfs.

 

Te mooi om kleinschalig te houden

Dat was het punt waarop ik mij ben gaan verdiepen en opleidingen ben gaan volgen op het energetische en holistische vlak. In eerste instantie om meer balans voor mezelf en gezin te creëren. Maar ik besefte al snel dat ik met al deze kennis, vaardigheden en inzichten ook velen anderen kon helpen. Want hoeveel vrouwen lopen er niet rond met dezelfde of gelijkwaardige klachten als die ik toen ervaarde! Dat is het punt geweest in 2017 dat ik Energiepraktijk Balance ben begonnen. De ervaringen zijn te mooi om kleinschalig te houden!!

 

Vanaf die jaren heb ik nog opleidingen massage, BGN gewichtsconsulent/ leefstijlcoach en MBSR mindfulness trainer gevolgd en vielen er nog meer puzzelstukjes op zijn plek. Dit met betrekking tot de verbinding van het fysieke lichaam met het energetisch lichaam.

Wil je meer over Balance of mijn werkwijze weten? Meld je dan nu HIER aan voor een Balans gesprek! Dank kijken we samen welk pad jouw het lekkerste loopt!


調和   

 
E-mailen
Bellen
Map
Info