Balance
 

Balans tips (blogpagina)

27.07.2023

Mindfulness tips voor op vakantie!

Op vakantie gaan is voor velen van ons een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van je vrije tijd en samenzijn.

Om deze ten volle te benutten heb ik drie mindfulness-tips die je kunnen helpen om nog meer van je vakantie te genieten:

1. Wees je bewust van het moment: Probeer bewust te zijn van elk moment van je vakantie Geniet van de ervaringen die je hebt, of het nu gaat om het proeven van lokale gerechten, het bewonderen van prachtige landschappen of het genieten van quality time met je reisgenoten. Richt je aandacht op wat je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt, zonder je al te veel zorgen te maken over het verleden of de toekomst. Door echt in het hier en nu te zijn, kun je diepere verbindingen maken met je omgeving en jezelf.

2. Verminder afleidingen: Op vakantie kan het verleidelijk zijn om constant bezig te zijn met het vastleggen van elk moment op foto’s of sociale media, maar dit kan afleiden van het volledig ervaren van de reis. Probeer af en toe bewust je telefoon en camera weg te leggen en te genieten van het moment zonder afleidingen. Door jezelf toe te staan om volledig in het moment op te gaan, kun je je geest kalmeren en diepgaandere herinneringen creëren, daar heb je geen foto’s voor nodig!

3. Gun jezelf rusttijd: Hoewel vakanties vaak volgepland zijn met activiteiten en bezienswaardigheden, is het belangrijk om jezelf ook voldoende rusttijd te gunnen. Plan bewust momenten in waarop je niets doet, behalve ontspannen en ademhalen. Deze rustige momenten kunnen je helpen om te herstellen en toegeven aan vermoeidheid. Probeer tijdens deze momenten je gedachten te observeren zonder oordeel, en laat ze gewoon voorbijgaan zonder erin mee te gaan.

Onthoud wel dat mindfulness een vaardigheid is die tijd en oefening vergt. Het kan moeilijk zijn om in het begin volledig in het moment te blijven, maar met regelmatige beoefening zul je merken dat het gemakkelijker wordt en dat je meer geniet van je vakantie-ervaringen

Hopelijk geven deze tips je nog meer vakantie plezier en kom je uitgerust terug.

Mariska Korte - 11:30 | Een opmerking toevoegen

 


Het belang van water drinken Deze week was het wereld waterdag, een goed moment om eens stil te staan of jij genoeg drinkt op een dag! lees meer ... ( maart 2021) 

.

 7 bloesems die helpen Velen van ons vinden dit een spannende periode en zijn onzeker. Onze emoties raken uit balans Lees meer ... (april 2020)Wij gaan verhuizen Een mooie nieuwe stap naar nieuwe herinneringen maken. Maar nu las ik Lees meer....  (september 2019)


 

De vakanties zijn weer voorbij. Je bent heerlijk ontspannen en tot rust gekomen. Terug in jouw kracht begin je weer aan werk of school. Maar dan merk je, Lees meer.... (september 2019)
Kijk HIER voor het laatste nieuws over Energiepraktijk Balance

 
E-mailen
Bellen
Map
Info